Skoči na vsebino

TEČAJ IN IZPIT PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

LOKACIJA

Tržaška cesta 132, 1000 LJUBLJANA.
Tečaji potekajo 1. nadstropju Humanitarnega centra RKS-OZ Ljubljana, vhod s Fajfarjeve ulice (nasproti železniške proge).
Parkiranje na lokaciji Tržaška cesta 132, ni zagotovljeno. Parkirate lahko pod železniško progo ali na bližnjem parkirišču Dolgi most.
V primeru večjih skupin lahko tečaj izvedemo tudi na lokaciji po dogovoru.

TRAJANJE, CENA IN PLAČILO

Tečaj traja 8 šolskih ur.
Tečaj prve pomoči za zaposlene znaša 97,80 € (DDV vključen) na osebo.
Ob prijavi na tečaj izberite način plačila "Plačilo po izstavljenem računu (samo za podjetja/pravne osebe)". Izstavimo vam račun katerega valuta je 8 dni.

TERMINI

Razpisani so različni termini za prijavo na tečaj. Več informacij najdete v nadaljevanju.
V poletnem času (julij, avgust) izvajamo tečaje prve pomoči za zaposlene le na podlagi zadostnega števila prijav (najmanj 15 udeležencev).

Pomembno

RKS-OZ Ljubljana na terenu organizira tečaje in izpite prve pomoči izključno za delovne organizacije v Mestni občini Ljubljana in sledečih primestnih občinah: Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Brezovica pri Ljubljani, Ig, Škofljica, Velike Lašče, Dol pri Ljubljani, Medvode in Vodice. Delovne organizacije iz ostalih občin naprošamo, da se obrnejo na lokalno RKS – Območno združenje.

Izredno obvestilo

Vsa izobraževanja potekajo ob upoštevanju preventivnih zdravstvenih ukrepov.
Ob prihodu je še vedno priporočena obrazna maska, razkuževanje rok in upoštevanje distance.

POMEMBNE INFORMACIJE

Informacije o plačilu in prijavi

Na tečaj se prijavite na spletni strani, s klikom na spodnji gumb PRIJAVA ali preko naročilnice. Prijava preko te spletne strani ali preko naročilnice je tretirana kot naročilo.

PRAVNA PODLAGA

Pravna podlaga za opravljanje tečaja prve pomoči za zaposlene:

Pravilnik o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu (Ur. l. RS 136/2006) določa ukrepe delodajalca za zagotavljanje prve pomoči na delovnem mestu.

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/77164

 

Delodajalec mora za zagotavljanje prve pomoči na delovnem mestu sprejeti potrebne ukrepe z določitvijo števila delavcev, usposobljenih za nudenje prve pomoči, in zagotovitvijo potrebnega materiala in opreme za prvo pomoč.

 

Delodajalec mora zagotoviti omarico z materialom za prvo pomoč. Na omarici mora biti znak rdečega križa, telefonska številka regijskega centra za obveščanje 112, naslov in telefonska številka najbližjega zdravstvenega zavoda, ime in priimek usposobljenega delavca za nudenje prve pomoči ter njegova telefonska številka.

Delodajalec mora zagotoviti, da je v delovnemu procesu v vsaki krajevno ločeni enoti in vsaki delovni izmeni prisotna najmanj  ena oseba, ki je usposobljena za izvajanje prve pomoči (na Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Ljubljana priporočamo, da usposobite vsaj dve osebi). 

Izdaja uradnih potrdil

Organizacija prejme uradna potrdila o opravljenem tečaju prve pomoči po plačilu izstavljenega računa s priporočeno pošiljko po pošti.

Veljavnost potrdila o opravljenem tečaju prve pomoči za zaposlene je 5 let. Po preteku tega obdobja so zaposleni svoje znanje dolžni obnoviti s ponovnim opravljanjem tečaja.

Več informacij:

prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si

01 62 07 295

KOLEDAR

Oglejte si razpoložljive termine tečajev

REDNI TERMINI:

torek in petek

IZREDNI TERMINI:

v primeru povečanega povpraševanja organiziramo tečaje tudi druge dni v tednu


Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

25. 07. 2024 Tečaj in izpit prve pomoči za delovne organizacije 08:00-15:00

  • Cena od: 97,80
  • Lokacija: 1. nadstropje Humanitarnega centra RKS-OZ Ljubljana, vhod s Fajfarjeve ulice, nasproti železniške prog, Ljubljana
  • Organizator: Rdeči križ Ljubljana – območno združenje Ljubljana
  • Čas: 08:00-15:00
  • Preverite število prostih mest. Kliknite tu za info o št. prostih mest
  • Prijava
26
27
28
29
30
31

prirocnik-prva-pomoc-zaposleni-1

LITERATURA

Priročnik za prvo pomoč na delovnem mestu

Uroš Ahčan, Damjan Slabe, Radoljub Šutanovac: Priročnik za prvo pomoč na delovnem mestu. Ljubljana: Rdeči križ Slovenije, 2008. Priročnik je na voljo v založbi RKS.

LOKACIJA

Kako do nas?

Dostop iz avtoceste: Zavijete na izvoz Ljubljana – zahod / Vič, nato smer Center. V prvem križišču zavijete levo, nato sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Dostop iz središča Ljubljane: 
Peljete se po Tržaški cesti, nato med Avtohišama Malgaj zavijete desno. Sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Parkiranje je močno na makadamskem parkirišču vzdolž železnice, v neposredni bližini je tudi P+R Dolgi most.

LPP – mestni avtobus številka 6, postaja Dolgi most.